北二外2006年考研英语专业文学专业试题
文章来源: 文章作者: 发布时间:2006-11-13 05:39 字体: [ ]  进入论坛
(单词翻译:双击或拖选)
北京第二外国语学院2006年硕士研究生入学考试试卷英语专业文学专业 综合考试1卷                                               满分:150
考试说明:请将答案写在试卷上
Instructions: You are required to answer all the following questions in English.
I. Explain the following (15)
1.  the Glorious Revolution
2.  the Ku Klux Klan

3.  Progressive Movement

II. Choose the correct answer from teach of the following (15)
1. Which of the following is the most famous of all British newspapers?
A. The Times.      B. The Guardian1.  C. Daily Telegraph    D. Daily Mirror
2. Which of the following is a tabloid2?
A. New Statesman.  B. The Sun.     C. Sunday Times.       D. Morning Star 
3. How many terms was Franklin Roosevelt elected for?
A. One.           B. Two.     C. Three.              D. Four.
4. The nuclear family consists of the following except .
A. grandmother.     B. mother.     C. father.              D. unmarried children.
5. The first group of English Puritans to land in America called themselves "Pilgrims" because           
A. it was the name of their church
B. they had been persecuted .,.
C. they had wandered for a great distance in search of freedom
D. they came from Holland  
III. Answer the following question (20)
What, according to the author, is the fundamental cause of poverty in affluent3 America?
IV. Complete each of the following statements. (8)
1. A         morpheme is one that cannot constitute a word by itself.
2. By duality is meant the property of having two levels of structures, such that units of the         level are composed of elements of the           level and each of the two levels has its own principles of organization.
3. According to Chomsky, the object of investigation4 in linguistics5 is the ideal speaker\'s         rather than his performance.
4. According to G Leech,           meaning is the communicative value an expression has by virtue6 of what it refers to, over and above its purely7 conceptual content.
5. "X buys something from Y" and "Y sells something to X" are in a relation of             .
6. In          linguistics, languages are studied at a theoretical point in time: one describes a \'state\' of the language, disregarding whatever changes might be taking place.
7. The features that define our human languages can be called           features.
V. Tell if each of the following statements is true or false. (8)
l. The last sound of "sit" can be articulated as an unreleased or released plosive. These different realizations8 of the same phoneme are in complementary distribution.
2. All words contain a root morpheme.
3. After comparing "They stopped at the end of the corridor" with "At the end of the corridor, they stopped", you may find some difference in meaning, and the difference can be interpreted in terms of collocative meaning.
4."Tulip", "rose" and "violet" are all included in the notion of "flower", therefore they are super ordinates of "flower".
5. The words "water" and "teacher" have a common phoneme and a common morpheme as well.
6. Paradigmatic relation in syntax is alternatively called horizontal relation.
7. Root also falls into two categories: free and bound.
8. The theory of meaning which relates the meaning of a word to the thing it refers to, or stands for, is known as the referential theory.
VI. Fulfill9 the following requirements.(22)
1. Distinguish between the two possible meanings of more beautiful flowers by means of IC analysis.(4)
2. Classify the following pairs of antonyms10 into the three types such as complementary, gradable, and converse11.(4)
Host----guest     borrow ----lend      innocent-----guilty    strong ------weak
3. Tell whether each of the underlined part is endocentric or exocentric.(4)
a matter of degree     the man who laughed   It is going to take place
The train arrived on time.
4. Give the phonetic12 term for each of the following descriptions. (2)
(1) the sound produced by the lower lip and the upper front teeth
(2) the sound produced with a complete closure in the mouth so that the air stream cannot escape through the mouth
5. Fill in the blank: (1)
           =CHILD (x, y) & MALE (x)
6. Tell the sense relation between a and b in each pair: (3)
(1) a. She got a tulip.
b. She got a flower.
(2) a. You haven13 t returned the book to me.
b. You received a book from me.
(3) a. The boy chased the dog.
b. The dog was chased by the boy.
7. Analyze14 the following dialogue with reference to Grice\'s Cooperative Principle: (4)
A: I know you are a famous sociologist15. Could you define the term "culture", please1?
B: Well, culture is culture. That\'s it.
VII. Answer the following questions briefly16. (12)
1. What is a root used in morphology? (3)
2. Define "minimal17 pairs". (3)
3. What is meant by "arbitrariness" according to Saussure? (6)
VIII. Complete the following sentences by choosing and mark the best alternative (A, B, C or D) in each bracket (20)
(     ) 1. Geoffrey Chaucer, the "father of English poetry", is one of the greatest poets of England.
A. Lyrical B. narrative C. sonnet D. dramatic
(     ) 2. "To be, or not to be: that is the question: / Whether \'tis nobler in the mind to suffer/The slings18 and arrows of outrageous20 fortune, / Or to take arms against a sea of troubles, /And by opposing end them." This excerpt21 is taken from Shakespeare\'s tragedy         .
A. Romeo and Juliet            B. King Lear
C. Othello, the Moore of Venice    D. Hamlet, Prince of Denmark
(     ) 3. The trumpet22 of a prophecy "0 Wind,/If winter comes, can Spring be far behind?" is from           .
A. Keat\'s Ode to a Nightingale
B. Byron\'s The Isles23 of Greece 
C. Shelly\'s Ode to the West Wind
D. Frost\'s Stopping by Woods on a Snowy Evening
(     ) 4. The following works are all of Charles Dickens except         .
A. Oliver Twist                    B. David Copperfield
C. Great Expectation                  D. Martin Eden
(     ) 5. The form of John Bunyan\'s masterpiece, The Pilgrim\'s Progress, is          
A. allegory          B. epic             C. fairytales         D. legend
(     ) 6. Jane Erye and the greater WutheringHeight by         brought to the novel an introspection and an intense concentration on the inner life of emotion which before them had been the province of poetry alone.
A. Virginia Woolf                     B. George Eliot
C. the Bronte sisters                 D. Emily Dickinson
(     ) 7. The Victorian poets include           (① Lord Alfred Tennyson   ② Robert Browning ③ Matthew Arnold   ④John Keats)
A. ①②④         B. ②③④         C. ①②③            D. ①③④
(     ) 8. The spokesman for the school of "Art for Art\'s Sake" is          
A. Oscar Wilde                    B. Bernard Shaw
C. William Yeats   .                D. Thomas Hardy       ?
(     ) 9. "Diedrich Knickerbocker" is the pseudonym24 of          for his works which combines European legends with New England reality.
A. Cooper                         B. Washington Irving
C. Nathaniel Hawthorne                D. Philip Frenau
(     ) 10. Ralph Waldo Emerson is one of the greatest American litterateurs whose call for an independent American culture played a crucial part in the American intellectual history.
The following works are all his except        
A. Nature                             B. "The Poet"
C. "The American Scholar"              D. Walden
(     ) 11. The term of "the gilded25 age" comes from        \'s work with the same name.
A. F. S. Fitzgerald                      B. William Faulkner
C. Mark Twain                        D. James Joyce
(     ) 12. The following authors are famous American realist novelists except       
A. Henry James                     B. Jack26 London
C. Mark Twain                         D. Stephen Crane
(     ) 13. The novel        describes the struggle of a young country girl, half aware of her powers, to protect herself against the cunning wiles27 of the capitalist society.
A. Tess of the D\'Urbervilles       B. Pride and Prejudice
C. The Purple Color           D. Sister Carrie
(   ) 14. "The Lost generation" refers to the young who experienced the disillusion28 after WWI. One of its representative writers is         
A. William Faulkner           B. F. S. Fitzgerald
C. Langston Hughes           D. Vladimir Nabokov
(     ) 15. Mark Twain\'s claim to greatness in American literature lies in the fact that his works reflect the keynote of localism at         
A. the Romantic Age             B. the Age of Modernism
C. the Age of Realism             D. the Jazz Age
(     ) 16. Although modernism is a vague term in definition, it might contain some characteristics such as __________ (①complexity ②the use of symbols ③allusion ④irony)
A. ①②④         B. ②③        C.①②③         D. ①②③④
(     ) 17. The title of the following poem "The apparition30 of these faces in the crowd/ Petals31 on a wet, black bough32.” is        
A. "The Waste Land"              B. "In a Station of the Metro"
C. "The Road not Taken"          D. "The Negro Speaks of Rivers
(     ) 18.          is the only Afro-American woman writer who won the Nobel Prize in literature.
A. Toni Morrison                  B. Lalita Tademy
C. Catherine Ann Porter              D. Alice Walker 
(     ) 19. As the leader of the Harlem writers who created the Black Renaissance,        was known as the "Poet Laureate of Harlem".
A. Ralph Ellison                   B. Langston Hughes
C. Richard Wright                   D. Alice Walker
(     ) 20. As the first important American playwright33 with 49 published plays,          did a great to establish the modes of the modern theatre in the country.
A. Beckett                       B. Eugene O\'Neil
C. Richardson                       D. Bernard Shaw
IX. Explain the following literary phrases and indicate at least one representative writer with one of his major works respectively. (15)
1. Code hero
2. Angry Young Man
3. The Jazz Age
X. Read the following excerpt and answer the questions. (15)
One night I accidentally bumped into a man, and perhaps because of the near darkness he saw me and called me an insulting name. I sprang at him, seized his coat lapels and demanded that he apologize. He was a tall blond man, and as my face close to his he looked insolently34 out of his blue eyes and cursed me, his breath hot in my face as he struggled. I pulled his chin down sharp upon the blood gush35 out, and I yelled, "Apologize! Apologize!" But he continued to curse and struggle, and I butted36 him again and again until he went down heavily, on his knees, profusely37 bleeding. I kicked him repeatedly, in a frenzy38 because he still uttered insults though his lips were frothy with blood. Oh yes, I kicked him! And in my outrage19 I got out my knife and prepared to slit39 his throat, right there beneath the lamplight in the deserted40 street, holding him by the collar with one hand, and opening the knife with my teeth - when it occurred to me that man had not see me, actually; that me, as far as he knew, was in the midst of a walking nightmare! And I stopped the blade, slicing the air as I pushed him away, letting him fall back to the street. I stared at him hard as the lights of a car stabbed through the darkness, he lay there, moaning on the asphalt; a man almost killed by a phantom41. It unnerved me. I was both disgusted and ashamed. I was like a drunken man myself, wavering about on weakened legs. Then I was amused. Something in this man\'s thick head has sprung out and beaten him within an inch of his life. I began to laugh at this crazy discovery. Would he have awakened42 at the point of death? Would Death himself have freed him for wakeful living? But I didn\'t linger. I ran away into the dark, laughing so hard I feared I might rupture43 myself. The next day I saw his picture in the Daily News, because a captain stating that he has been "mugged". Poor fool, poor blind fool, I thought with sincere compassion44, mugged by an invisible man!
1. What novel is this excerpt chosen from? Who is the author?
2. Summarize the narrator\'s change of emotion in encountering the white man and analyze the causes for the change.
3. What is the significance of this novel in literature history?
英美概况部分   I. Explain the following (15)   1. the Glorious Revolution   a. It refers to the event of 1688 the English Revolution, when the Catholic king James II was forced to flee with his baby son to France.   b. The throne was offered to his daughter and her husband Dutch king William.   c. The Bill of Rights was passed by Parliament to restrict the power of the Monarchy45.   d. This was the beginning of the Constitutional Monarchy in Britain.   2. the Ku Klux Klan   a. After the Civil War, some southern whites formed the Ku Klux Klan.   b. It was a violent secret society that hoped to protect white interests and advantages by terrorizing blacks and preventing them from making social advances.   c. By 1872, the federal government had suppressed the Klan, but it revived several times in later history.   3. Progressive   a. It was a movement in early 20th century to reform society and individuals through government action.   b. It was primarily a movement of social engineer who believed that scientific and cost-efficient solutions could be found to all political problems.   II. Choose the correct answer from teach of the following (15)   1. A 2. B 3. D 4. A 5. C   III. Answer the following question (20)   The fundamental cause of poverty in affluent America is the overall unequal distribution of wealth and income. The richest fifth of American family receives over 40 percent of the national income, whereas the poorest fifth receives only 5.21 percent.   语言学部分   IV.Complete each of the following statements. (8)   1. bound 2. primary, secondary 3.competence46   4. connotative 5. synonymy 6.synchronic 7.design   V. Tell if each of the following statements is true or false. (8)   l. F 2.T 3. F 4. F 5. F 6. F 7. T 8.T   VI. Fulfill the following requirements. (22)   1. ((more beautiful) flowers) (more (beautiful flowers))   2. complementary: innocent---guilty,   gradable: strong---weak,   converse: host---guest borrow---lend   3. endocentric: a matter of degree the man who laughed It is going to take place   exocentric: The train arrived on time.   4. (l) labiodental (2) nasal   5. son   6. (1) entailment47 (2) presupposition (3)synonymy   7. B fails to comply with Maxim48 of quantity and Maxim of manner.   VII.Answer the following questions briefly. (12)   See the text book   英美文学部分   VIII. Complete the following sentences by choosing and mark the best alternative (A, B, C or D) in each bracket. (20 )   1. B 2. D 3.C 4. D 5. A   6. C 7. C 8. A 9. B 10. D   11. C 12. D 13. D 14. B 15. C   16. D 17. B 18. A 19. B 20. B   IX.Explain the following literary phrases and indicate at least one representative writer with one of his major works respectively. (15)   答案略   X. Read the following excerpt and answer the questions. (15)   答案略


点击收听单词发音收听单词发音  

1 guardian 8ekxv     
n.监护人;守卫者,保护者
参考例句:
  1. The form must be signed by the child's parents or guardian. 这张表格须由孩子的家长或监护人签字。
  2. The press is a guardian of the public weal. 报刊是公共福利的卫护者。
2 tabloid wIDzy     
adj.轰动性的,庸俗的;n.小报,文摘
参考例句:
  1. He launched into a verbal assault on tabloid journalism.他口头对小报新闻进行了抨击。
  2. He believes that the tabloid press has behaved disgracefully.他认为小报媒体的行为不太光彩。
3 affluent 9xVze     
adj.富裕的,富有的,丰富的,富饶的
参考例句:
  1. He hails from an affluent background.他出身于一个富有的家庭。
  2. His parents were very affluent.他的父母很富裕。
4 investigation MRKzq     
n.调查,调查研究
参考例句:
  1. In an investigation,a new fact became known, which told against him.在调查中新发现了一件对他不利的事实。
  2. He drew the conclusion by building on his own investigation.他根据自己的调查研究作出结论。
5 linguistics f0Gxm     
n.语言学
参考例句:
  1. She plans to take a course in applied linguistics.她打算学习应用语言学课程。
  2. Linguistics is a scientific study of the property of language.语言学是指对语言的性质所作的系统研究。
6 virtue BpqyH     
n.德行,美德;贞操;优点;功效,效力
参考例句:
  1. He was considered to be a paragon of virtue.他被认为是品德尽善尽美的典范。
  2. You need to decorate your mind with virtue.你应该用德行美化心灵。
7 purely 8Sqxf     
adv.纯粹地,完全地
参考例句:
  1. I helped him purely and simply out of friendship.我帮他纯粹是出于友情。
  2. This disproves the theory that children are purely imitative.这证明认为儿童只会单纯地模仿的理论是站不住脚的。
8 realizations b3427259a89eca6a9776e7730212ec4d     
认识,领会( realization的名词复数 ); 实现
参考例句:
  1. Popular realizations of MPI standard are CHIMP and LAM and so on. 目前,公用的MPI实现有CHIMP、lam等。
  2. The author presents some realizations from the certificate assurance work. 本文介绍了笔者在ISO9001质量体系认证工作中的几点体会。
9 fulfill Qhbxg     
vt.履行,实现,完成;满足,使满意
参考例句:
  1. If you make a promise you should fulfill it.如果你许诺了,你就要履行你的诺言。
  2. This company should be able to fulfill our requirements.这家公司应该能够满足我们的要求。
10 antonyms 50b9287ea296c851fa31a54a208d39b4     
反义词( antonym的名词复数 )
参考例句:
  1. And have listed these antonyms through simple illustration to out. 并把这些反义词通过简单例证列了出来。
  2. Can you give the antonyms of the following adjectives? 你能给出下列形容词的反义词吗?
11 converse 7ZwyI     
vi.谈话,谈天,闲聊;adv.相反的,相反
参考例句:
  1. He can converse in three languages.他可以用3种语言谈话。
  2. I wanted to appear friendly and approachable but I think I gave the converse impression.我想显得友好、平易近人些,却发觉给人的印象恰恰相反。
12 phonetic tAcyH     
adj.语言的,语言上的,表示语音的
参考例句:
  1. Our department has engaged a foreign teacher as phonetic adviser.我们系已经聘请了一位外籍老师作为语音顾问。
  2. English phonetic teaching is an important teaching step in elementary stages.语音教学是英语基础阶段重要的教学环节。
13 haven 8dhzp     
n.安全的地方,避难所,庇护所
参考例句:
  1. It's a real haven at the end of a busy working day.忙碌了一整天后,这真是一个安乐窝。
  2. The school library is a little haven of peace and quiet.学校的图书馆是一个和平且安静的小避风港。
14 analyze RwUzm     
vt.分析,解析 (=analyse)
参考例句:
  1. We should analyze the cause and effect of this event.我们应该分析这场事变的因果。
  2. The teacher tried to analyze the cause of our failure.老师设法分析我们失败的原因。
15 sociologist 2wSwo     
n.研究社会学的人,社会学家
参考例句:
  1. His mother was a sociologist,researching socialism.他的母亲是个社会学家,研究社会主义。
  2. Max Weber is a great and outstanding sociologist.马克斯·韦伯是一位伟大的、杰出的社会学家。
16 briefly 9Styo     
adv.简单地,简短地
参考例句:
  1. I want to touch briefly on another aspect of the problem.我想简单地谈一下这个问题的另一方面。
  2. He was kidnapped and briefly detained by a terrorist group.他被一个恐怖组织绑架并短暂拘禁。
17 minimal ODjx6     
adj.尽可能少的,最小的
参考例句:
  1. They referred to this kind of art as minimal art.他们把这种艺术叫微型艺术。
  2. I stayed with friends, so my expenses were minimal.我住在朋友家,所以我的花费很小。
18 slings f2758954d212a95d896b60b993cd5651     
抛( sling的第三人称单数 ); 吊挂; 遣送; 押往
参考例句:
  1. "Don't you fear the threat of slings, Perched on top of Branches so high?" 矫矫珍木巅,得无金丸惧? 来自英汉 - 翻译样例 - 文学
  2. Used for a variety of things including slings and emergency tie-offs. 用于绳套,设置保护点,或者紧急情况下打结。
19 outrage hvOyI     
n.暴行,侮辱,愤怒;vt.凌辱,激怒
参考例句:
  1. When he heard the news he reacted with a sense of outrage.他得悉此事时义愤填膺。
  2. We should never forget the outrage committed by the Japanese invaders.我们永远都不应该忘记日本侵略者犯下的暴行。
20 outrageous MvFyH     
adj.无理的,令人不能容忍的
参考例句:
  1. Her outrageous behaviour at the party offended everyone.她在聚会上的无礼行为触怒了每一个人。
  2. Charges for local telephone calls are particularly outrageous.本地电话资费贵得出奇。
21 excerpt hzVyv     
n.摘录,选录,节录
参考例句:
  1. This is an excerpt from a novel.这是一部小说的摘录。
  2. Can you excerpt something from the newspaper? 你能从报纸上选录些东西吗?
22 trumpet AUczL     
n.喇叭,喇叭声;v.吹喇叭,吹嘘
参考例句:
  1. He plays the violin, but I play the trumpet.他拉提琴,我吹喇叭。
  2. The trumpet sounded for battle.战斗的号角吹响了。
23 isles 4c841d3b2d643e7e26f4a3932a4a886a     
岛( isle的名词复数 )
参考例句:
  1. the geology of the British Isles 不列颠群岛的地质
  2. The boat left for the isles. 小船驶向那些小岛。
24 pseudonym 2RExP     
n.假名,笔名
参考例句:
  1. Eric Blair wrote under the pseudonym of George Orwell.埃里克·布莱尔用乔治·奧威尔这个笔名写作。
  2. Both plays were published under the pseudonym of Philip Dayre.两个剧本都是以菲利普·戴尔的笔名出版的。
25 gilded UgxxG     
a.镀金的,富有的
参考例句:
  1. The golden light gilded the sea. 金色的阳光使大海如金子般闪闪发光。
  2. "Friends, they are only gilded disks of lead!" "朋友们,这只不过是些镀金的铅饼! 来自英汉文学 - 败坏赫德莱堡
26 jack 53Hxp     
n.插座,千斤顶,男人;v.抬起,提醒,扛举;n.(Jake)杰克
参考例句:
  1. I am looking for the headphone jack.我正在找寻头戴式耳机插孔。
  2. He lifted the car with a jack to change the flat tyre.他用千斤顶把车顶起来换下瘪轮胎。
27 wiles 9e4z1U     
n.(旨在欺骗或吸引人的)诡计,花招;欺骗,欺诈( wile的名词复数 )
参考例句:
  1. All her wiles were to persuade them to buy the goods. 她花言巧语想打动他们买这些货物。 来自《简明英汉词典》
  2. The woman used all her wiles to tempt him into following her. 那女人用尽了自己的诱骗本领勾引着他尾随而去。 来自《用法词典》
28 disillusion HtTxo     
vt.使不再抱幻想,使理想破灭
参考例句:
  1. Do not say anything to disillusion them.别说什么叫他们泄气的话。
  2. I'd hate to be the one to disillusion him.我不愿意成为那个让他幻想破灭的人。
29 allusion CfnyW     
n.暗示,间接提示
参考例句:
  1. He made an allusion to a secret plan in his speech.在讲话中他暗示有一项秘密计划。
  2. She made no allusion to the incident.她没有提及那个事件。
30 apparition rM3yR     
n.幽灵,神奇的现象
参考例句:
  1. He saw the apparition of his dead wife.他看见了他亡妻的幽灵。
  2. But the terror of this new apparition brought me to a stand.这新出现的幽灵吓得我站在那里一动也不敢动。
31 petals f346ae24f5b5778ae3e2317a33cd8d9b     
n.花瓣( petal的名词复数 )
参考例句:
  1. white petals tinged with blue 略带蓝色的白花瓣
  2. The petals of many flowers expand in the sunshine. 许多花瓣在阳光下开放。 来自《现代英汉综合大词典》
32 bough 4ReyO     
n.大树枝,主枝
参考例句:
  1. I rested my fishing rod against a pine bough.我把钓鱼竿靠在一棵松树的大树枝上。
  2. Every bough was swinging in the wind.每条树枝都在风里摇摆。
33 playwright 8Ouxo     
n.剧作家,编写剧本的人
参考例句:
  1. Gwyn Thomas was a famous playwright.格温·托马斯是著名的剧作家。
  2. The playwright was slaughtered by the press.这位剧作家受到新闻界的无情批判。
34 insolently 830fd0c26f801ff045b7ada72550eb93     
adv.自豪地,自傲地
参考例句:
  1. No does not respect, speak insolently,satire, etc for TT management team member. 不得发表对TT管理层人员不尊重、出言不逊、讽刺等等的帖子。 来自互联网
  2. He had replied insolently to his superiors. 他傲慢地回答了他上司的问题。 来自互联网
35 gush TeOzO     
v.喷,涌;滔滔不绝(说话);n.喷,涌流;迸发
参考例句:
  1. There was a gush of blood from the wound.血从伤口流出。
  2. There was a gush of blood as the arrow was pulled out from the arm.当从手臂上拔出箭来时,一股鲜血涌了出来。
36 butted 6cd04b7d59e3b580de55d8a5bd6b73bb     
对接的
参考例句:
  1. Two goats butted each other. 两只山羊用角顶架。
  2. He butted against a tree in the dark. 他黑暗中撞上了一棵树。
37 profusely 12a581fe24557b55ae5601d069cb463c     
ad.abundantly
参考例句:
  1. We were sweating profusely from the exertion of moving the furniture. 我们搬动家具大费气力,累得大汗淋漓。
  2. He had been working hard and was perspiring profusely. 他一直在努力干活,身上大汗淋漓的。
38 frenzy jQbzs     
n.疯狂,狂热,极度的激动
参考例句:
  1. He was able to work the young students up into a frenzy.他能激起青年学生的狂热。
  2. They were singing in a frenzy of joy.他们欣喜若狂地高声歌唱。
39 slit tE0yW     
n.狭长的切口;裂缝;vt.切开,撕裂
参考例句:
  1. The coat has been slit in two places.这件外衣有两处裂开了。
  2. He began to slit open each envelope.他开始裁开每个信封。
40 deserted GukzoL     
adj.荒芜的,荒废的,无人的,被遗弃的
参考例句:
  1. The deserted village was filled with a deathly silence.这个荒废的村庄死一般的寂静。
  2. The enemy chieftain was opposed and deserted by his followers.敌人头目众叛亲离。
41 phantom T36zQ     
n.幻影,虚位,幽灵;adj.错觉的,幻影的,幽灵的
参考例句:
  1. I found myself staring at her as if she were a phantom.我发现自己瞪大眼睛看着她,好像她是一个幽灵。
  2. He is only a phantom of a king.他只是有名无实的国王。
42 awakened de71059d0b3cd8a1de21151c9166f9f0     
v.(使)醒( awaken的过去式和过去分词 );(使)觉醒;弄醒;(使)意识到
参考例句:
  1. She awakened to the sound of birds singing. 她醒来听到鸟的叫声。
  2. The public has been awakened to the full horror of the situation. 公众完全意识到了这一状况的可怕程度。 来自《简明英汉词典》
43 rupture qsyyc     
n.破裂;(关系的)决裂;v.(使)破裂
参考例句:
  1. I can rupture a rule for a friend.我可以为朋友破一次例。
  2. The rupture of a blood vessel usually cause the mark of a bruise.血管的突然破裂往往会造成外伤的痕迹。
44 compassion 3q2zZ     
n.同情,怜悯
参考例句:
  1. He could not help having compassion for the poor creature.他情不自禁地怜悯起那个可怜的人来。
  2. Her heart was filled with compassion for the motherless children.她对于没有母亲的孩子们充满了怜悯心。
45 monarchy e6Azi     
n.君主,最高统治者;君主政体,君主国
参考例句:
  1. The monarchy in England plays an important role in British culture.英格兰的君主政体在英国文化中起重要作用。
  2. The power of the monarchy in Britain today is more symbolical than real.今日英国君主的权力多为象徵性的,无甚实际意义。
46 competence NXGzV     
n.能力,胜任,称职
参考例句:
  1. This mess is a poor reflection on his competence.这种混乱情况说明他难当此任。
  2. These are matters within the competence of the court.这些是法院权限以内的事。
47 entailment 3374d84a01dc73aa6c9b6d5a1fa9bbcc     
n.需要
参考例句:
  1. Entailment is the converse of the relation of logical consequence. 导出是逻辑推论关系的逆叙。
  2. Entailment is a relation of inclusion. 蕴涵是一种包含关系。
48 maxim G2KyJ     
n.格言,箴言
参考例句:
  1. Please lay the maxim to your heart.请把此格言记在心里。
  2. "Waste not,want not" is her favourite maxim.“不浪费则不匮乏”是她喜爱的格言。
TAG标签:
发表评论
请自觉遵守互联网相关的政策法规,严禁发布色情、暴力、反动的言论。
评价:
表情:
验证码:点击我更换图片

鸿运国际娱乐官网

百度360搜索搜狗搜索